I Svendborg har rygtet om den sjove tennistræning spredt sig så hurtigt, at der alene siden sommerferien er startet 45 nye spillere.

”Er den inde?”
Spørgsmålet lyder igen og igen. Boldene kommer flyvende som perler på en snor og tvinger spillerne til at være hurtige på benene og hele tiden have øjnene på den næste bold.

”Helt op til nettet,” minder træneren de to piger om, idet de et øjeblik fortaber sig i deres egen sejr over at sende en perfekt bold over på modsatte banehalvdel.

Spillet hedder Bjergbestiger og er mange af spillernes yndlingsspil.
”Jeg elsker allerede tennis, selvom jeg ikke er så god endnu. Men jeg har virkelig lyst til at blive bedre, fordi det er en sport, hvor det handler om teknik – og dén følelse, når man rammer bolden rigtigt, vil jeg bare opleve igen og igen,” siger Nanna Caspersen på 14 år.

Hun er én af de i alt 45 nye børn og unge, som netop er startet til tennis i Svendborg Tennis Klub. Den store opbakning til holdet er resultatet af et nyt skolesamarbejde mellem tennisklubben og områdets i alt syv skoler.

Den gode oplevelse smitter
Svendborg Tennis Klub har siden sommerferien haft næsten 500 elever fra de lokale 4. klasser på besøg. En gratis prøvetime, som har vist sig at vække interessen for idrætten hos mange. Og det er overraskende nok pigerne, som er i overtal på grusbanerne.

”Det var egentlig min klassekammerat, som spurgte, om jeg ville med. Jeg havde ellers troet, at jeg skulle starte til basket, men så prøvede vi begge dele, og vi var enige om, at tennis var det sjoveste,” siger Kim Le på 14 år.

Stort set alle pigerne på banen kan nikke genkendende til, at det enten er dem selv eller en kammerat, som har solgt ’den hvide sport’ til dem efter at have prøvet det i idrætstimerne. Tennis er nærmest blevet en trend blandt de svendborgske piger.
Dén følelse man får, når man rammer bolden rigtigt, vil jeg bare opleve igen og igen
Nanna Caspersen, 14 år
”Når jeg fortæller, hvor sjovt det er, så vil mine veninder også gå til det,” siger Nanna Caspersen, som overtalte veninden Kim Le. Og Kim Le har taget sin søster med.

Emma Rose er en af de få på holdet, som havde en smule erfaring med grusbanerne, inden hun startede:

”Jeg hørte om holdet, fordi én fra min skole havde prøvet det og hun sagde, at det bare var for sjovt at spille her,” siger den 13-årige spiller.

Tennis kræver hjernekraft
I en idræt, hvor det ellers er drengene, der er i flertal, skiller Svendborg Tennis Klubs børne- og ungeafdeling sig ud fra mængden.

Ifølge træneren er det markante fremmøde af særligt piger et resultat af den måde, som piger i den aldersgruppe ofte grupperer sig på.

Se "bjergbestigning" her: